غذاهای محلی مازندران؛ لیست کامل غذاهای اصیل مازندرانی
انتشار: مرداد 08، 1400
بروزرسانی: 25 تیر 1404

غذاهای محلی مازندران؛ لیست کامل غذاهای اصیل مازندرانی

غذاهای محلی مازندران؛ لیست کامل غذاهای اصیل مازندرانی

در این مقاله جاباما برخی از غذاهای سنتی تعدادی از استان های کشور را معرفی می کنیم. در سفر به یزد، حتما طعم یکی از بهترین غذاهای محلی ایرانی این شهر را امتحان کنید. یکی دیگر از غذاهای محلی ایران، مانی پلوی دامغانی است که فوق العاده لذیذ و خوشمزه است.

  • فوت کوزه گری در تهیه تباهگ این است که برای دم آوری برنج از همان آبی که گوشت در آن پخته شد به جای آب ساده استفاده می کنند.
  • شوید قرمه، از خورش های محلی شمالی است که به خاطر محبوبیت آن در دیگر شهرهای ایران نیز طبخ می شود.
  • با ما همراه باشید تا فهرست خوشمزه ترین صبحانه سنتی ایران را به شما معرفی کنیم.
  • این سفره معمولا برای گرفتن حاجت های مهم نذر می شود و برگزاری آن، قانون مشخصی دارد.

زادگاه اکبر جوجه شهر گلوگاه است و یکی از غذاهای محلی شاخص استان مازندران به حساب می آید. غذایی که سال ها است در رستوران های سایر شهرها هم تهیه می شود و حتی خیلی ها خودشان آن را در منزل درست می کنند. نمی دانم اصلاً معرفی کردن کباب به عنوان یک غذای خوشمزه و دوست داشتنی کار درستی هست یا نه! گوشت اعلای گوسفندی را با هزار و یک فن و مهارت آشپزی که هرکسی هم ندارد، به سیخ می کشند و می پزند تا کباب بناب آماده شود. اصلی ترین مرحله برای پختن این کباب آماده کردن مواد اولیه است که تأثیر زیادی در مغزپخت شدن آن دارد.

نان تموشی

پودر گردوی به روغن افتاده را با کشک خیس خورده مخلوط کنید و آن ها را بسابید. سابیدن باید آن قدر ادامه پیدا کند تا کشک ها از همدیگر جدا شوند. در این مرحله به کشک ها آب اضافه کنید تا ذرات جداشده از کشک ها در آب حل شوند. هلی آش بعد از پخت با نعنا داغ تزئین می شود و بسیار خوش مزه است. در بعضی مناطق استان گلستان هلی آش را با کدو هم درست می کنند.

غذا های محلی اصفهان

آش دوغه وا یکی از آش های سنتی غرب ایران و منطقه کردستان است که با آش دوغ اردبیل تفاوت هایی دارد. مواد لازم برای تهیه آش دوغه وا به سبک کردی دوغ، نخود، برنج، سبزی آش و بلغور گندم است. در بعضی مناطق این آش با کوفته ریزه هم درست می شود و درنتیجه طعم متفاوتی پیدا می کند.

طرز تهیه خورش سرگنجشکی جنوبی

مواد اولیه این غذا متشکل از گوشت چرخ کرده، پیاز داغ، سیب زمینی، هویج، رب گوجه فرنگی و دارچین هستند. شاید در نگاه اول مواد اولیه تاس کباب به مایه ماکارونی شبیه باشد. برای پخت تاس کباب یزدی همه این مواد با مقدار کمی آب در ظرف مناسبی بار گذاشته می شوند. این غذای محلی ایرانی به صورت خوراک پخته شده و با برنج یا نان سرو می شود. اگر به غذاهایی با طعم ترش علاقه دارید، پس سفر به گیلان می تواند لذتی دوچندان را برای شما به همراه داشته باشد.