۱۰ تا از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی کرمان مجله پینورست :مجله پینورست
انتشار: بهمن 09، 1401
بروزرسانی: 25 تیر 1404

۱۰ تا از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی کرمان مجله پینورست :مجله پینورست

۱۰ تا از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی کرمان مجله پینورست :مجله پینورست

ماش پلو از دیگر غذاهای محلی گلستان به شمار می رود که به دلیل سادگی معمولاً به عنوان پیش غذا نیز استفاده می شود. این پلو با ماش، برنج، گوشت چرخ کرده، زعفران، پیاز، روغن زیتون، نمک و روغن تهیه می شود. آبگوشت کشک و بادمجان یکی از آبگوشت های محبوب در استان کرمان است که در استان لرستان و مرکزی هم تهیه می شود. ترکیبات اصلی این غذا کشک ساییده، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیب زمینی، پیاز، بادمجان، چغندر، خیار و نمک، زردچوبه و فلفل است. کباب گله بریژ نه تنها یکی از غذاهای سنتی استان لرستان بلکه یکی از محبوب ترین کباب های این منطقه است.

  • در جنبش غذای محلی، افراد با هدف توسعه \u200fی شبکه \u200fهای غذایی محلی و بهبود اقتصادی آن\u200f ها فعالیت می\u200f کنند.
  • طعم این کوفته به واسطه وجود هویج و کشمش، کمی به شیرینی تمایل دارد و به کسانی که به غذاهای شیرین علاقه ای ندارند، توصیه نمی شود.
  • زمانی که گوشت پخت، این مخلوط را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت کم جوش بیاید و جا بیفتد.
  • آش کلم قمری به داش کلم آشی یا لپه لی آش (یعنی آش لپه) هم معروف است.

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که از طعم بادمجان و یا ترشی چندان خوشتان نمی آید، پیشنهاد می کنیم حتماً ناز خاتون گیلانی را تجربه کنید. این چاشنی خوشمزه، طعم متفاوتی از بادمجان کبابی را زیر زبانتان می آورد. ترکیب این ترشی خوشمزه، بادمجان کباب شده، گوجه فرنگی، پیاز، آبغوره، نعنای خشک و رب انار است. یکی از خوشمزه ترین چاشنی هایی است که می توانید همراه با غذای گیلانی میل کنید. این غذا یک آش خوشمزه و محبوب است که اغلب در روزهای سرد سال درست می شود. گوشت چرخ کرده، حبوبات، سبزی محلی، کشمش، قیسی، آرد و هویج، به همراه چغندر ترکیبات اصلی این آش است.

هویج پلو شیرازی

برنج که کاملاً خشک شد آن را سرخ می کنند و بعد به آن شربتی از شکر، آب لیمو و آب اضافه می کنند. در روش دیگر پخت این غذا، برنج خیس خورده را در شیر تفت می دهند و بعد از سرخ کردن آن را با آب نمک بو می دهند. در خطه جنوبی کشورمان شغل اکثر مردم ماهیگیری است و به همین خاطر غذاهای زیادی بر پایه ماهی های مختلف پخته می شود. گوشت ماهی با ادویه های خوش عطر جنوبی و البته مقداری جادو که از دستان هنرمند آشپزهای خوزستانی می چکد، ترکیب می شود تا غذاهای محلی خوشمزه جنوبی را خلق کند. اگر به استان خوزستان سفر کردید، از غذاهای آن ها نوش جان کنید و لذت ببرید. وقتی صحبت از غذاهای محلی گرجستان باشد حتما نام چاکاپولی هم به میان می آید.

غذای محلی

از نظر طب سنتی، اقلیم\u200f ها و آب\u200f وهوای هر منطقه در انتخاب نوع غذا نقشی کلیدی دارند. همانطور که متوجه شدید یکی از انواع غذاهای محلی آذربایجانی همین قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر است که طرفداران بسیاری دارد. اگر شما هم اهل آذربایجان نباشید با یکبار خوردن این غذا عاشقش می شوید. این آش بسیار مقوی و خوشمزه است که به روش های مختلفی نیز پخته می شود. این آش بدون سبزیجات است و از گندم، نخود، لوبیا، پیاز، برنج و آب قلم یا آب گوشت درست می شود. برویشین تورش یک نوع آش خوشمزه است که هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی می توان آن را میل کرد.

نان فطیر مهم ترین سوغاتی اراک بوده و در بین مردم این منطقه از محبوبیت زیادی برخوردار است. عدس یکی از حبوبات پرخاصیت است و اسفناج نیز از سبزیجات بسیار مفید برای بدن به شمار می رود. مازندرانی ها از ترکیب اسفناج، عدس، سیر و انار ترش و نمک غذایی به نام اسفناج مرجی دست می کنند که خواص بسیاری دارد و طرفدارانش هم یکی دو تا نیستند. برای سفر به جنوب و چشیدن طعم تند و معطر غذاهای جنوبی از آبادان تا بندر چابهار،  رستوران دوستین یکی از بهترین رستوران های جنوبی در تهران همراه با موسیقی زنده محلی جنوب است. برای یادگیری غذاهای سنتی ایرانی ابتدا باید اسرار آن را بدانیم، اسراری که عشق، سنت ها، آداب و رسوم و تاریخ پشت آن نهفته است. آن چه کنار عشق ما را به یک آشپز مثال زدنی تبدیل می کند رعایت و دانستن مهم ترین اصول آشپزی است.